2013-03-15_gulbis_afp

Gulbis Montekarlo “Masters” turnīru sāks pret Isneru

 

Notikusi Montekarlo “Masters 1000” turnīra izloze, kas Latvijas labākajam tenisistam Ernestam Gulbim 1. kārtā pretī devusi 2.06 metrus garo amerikāni Džonu Isneru, kurš saņēmis wild card.

Uzvaras gadījumā Gulbis 2. kārtā sacentīsies ar argentīnieti Huanu Monako vai slovāku Martinu Kližanu. Ja paraugāmies vēl tālāk, 3. kārtā pretī, visticamāk, stāsies ranga pirmais numurs Novaks Džokovičs.

Gulbis ar šogad vājā formā esošo Isneru (ATP 23.) līdz šim spēlējis vienreiz, garo amerikāni 2008. gadā uzveicot Vimbldonas 1. kārtā – 7:5, 7:5, 6:7(3), 7:6(6). Interesanti, ka gan Isners, gan potenciālais 2. kārtas pretinieks Monako pašreiz atrodas Hjūstonā, kur tikuši līdz pusfinālam un šovakar savstarpējā mačā noskaidros vienu no diviem finālistiem. Isners ceturtdaļfinālā trīs setos apspēlēja Ričardu Beraņķi.

Latvijas labākais tenisists Gulbis Montekarlo spēlējis trīs reizes. Debijā 2009. gadā 1. kārtā zaudēts Filipam Kolšraiberam, bet 2010. un 2011. gadā uzvarēta viena spēle. Pirms trim gadiem pārspēts Marko Kjudinelli un zaudēts Stanislasam Vavrinkam, bet aizpērn uzvarēts Aleksandrs Dolgopolovs un zaudēts Milošam Raoničam.

Turnīra pirmais numurs Džokovičs no 1. kārtas brīvs (tāpat kā vēl septiņi tenisisti), bet 2. kārtā sacentīsies ar Mihailu Južniju vai Danielu Himeno-Traveru. Sacensību astoņkārtējam čempionam Rafaelam Nadalam 2. kārtā pretī būs Fernando Verdasko vai Marinko Matoševičs. Pamatturnīra izspēle sāksies jau rīt, bet Gulbis pirmo maču aizvadīs ne ātrāk kā pirmdien.

www.sportacentrs.lv

Leave A Comment