Ostapenko triumfē prestižajā “Eddie Herr” turnīrā

2013-12-08_alonaehchamp

Aļona Ostapenko kopā ar Niku Boletjeri un Sandru Samiru
Foto: IMG Performance

16 gadus vecā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko svētdien, 8. decembrī, izcīnīja karjeras nozīmīgāko junioru titulu, Floridā uzvarot “Eddie Herr International Junior Championships” turnīrā.

Aļona Ostapenko Nika Boletjeri tenisa akadēmijā Breidentonā notikušajās sacensībās bija izlikta ar 10. numuru un bija viena no turnīra favorītēm. Sezonas izskaņā labu formu sasniegusī Ostapenko saviem faniem vilties nelika un guva uzvaru turnīrā, kurā savulaik pie panākumiem tikuši vairāki vēlāk lielus panākumus pieaugušo tenisā sasniegušie.

Ostapenko saulainajā Floridā pirmajos četros mačo setus nezaudēja, bet pusfinālā un finālā tik stabili nospēlēt nespēja un gan vakar, gan šodien zaudēja otro setu. Finālā, kas sākās plkst. 9:00, Ostapenko ar 6:1, 3:6, 6:3 uzveica ar 12. numuru izlikto Ēģiptes tenisisti Sandru Samiru, kura junioru rangā ieņem 51. vietu (viena vieta zem Ostapenko). Aļonai tā ir otrā uzvara divos mačos pret Samiru, viņu gada sākumā vieglāk apspēlējot “Australian Open” 2. kārtā (6:3, 6:4).

Ostapenko šodien izcīnīja trešo “Grade 1” titulu. Arī abi iepriekšējie gūti uz māla seguma, tiesa, uz sarkanā un Eiropā – 2012. gada jūnijā Beļģijā un šī gada aprīlī Francijā. Breidentonā bija jāspēlē uz zaļā māla. Aļona svētdien kļuva par otro Latvijas tenisisti, kura triumfējusi “Eddie Herr” vienspēļu turnīrā. 1998. gadā U-14 grupā uzvarēja Katrīna Bandere. 2006. gadā dubultspēļu sacensībās U-14 līmenī uzvaru guva Diāna Marcinkeviča. Ostapenko dubultspēlēs kopā ar Krievijas tenisisti Anastasiju Komardinu zaudēja ceturtdaļfinālā.

Arī nākamajā nedēļā Ostapenko spēlēs Floridā, piedaloties “Grade A” (augstākais līmenis) turnīrā “Orange Bowl”, kas ir visprestižākais junioru turnīrs ārpus “Grand Slam” sacensībām.

www.sportacentrs.com

Leave A Comment