IMG_8086

Taibreiki Gulbi pieviļ arī Parīzē

Ernests Gulbis
Foto: AFP/Scanpix

6:7(3), 6:7(5)

Ernests Gulbis – Fernando Verdasco

Latvijas tenisistam Ernestam Gulbim (ATP 24.) nav izdevies pārvarēt Parīzes ATP „Masters 1000” sacensību 1.kārtu. Tāpat kā pirms nedēļas Valensijā mūsu tenisists zaudējumu cieta divos taibreika setos – šoreiz 6:7(3), 6:7(5) pret spāni Fernando Verdasko (ATP 34.). Vienspēļu cīņas latvietim šogad beigušās, bet Parīzē vēl jāpiedalās dubultspēļu sacensībās.

Gada noslēdzošajā „Masters Series” turnīrā, kas ierasti notiek Parīzē (Francija), Gulbis līdz šim bija spēlējis tikai reizi – 2010.gadā tika uzveikti Huans Ignasio Čela un Mihails Južnijs, bet zaudēts Endijam Rodikam. Šogad viņa pirmais pretinieks bija spānis Fernando Verdasko, kurš var lepoties ar krietni lielāku Parīzes turnīru pieredzi – šis viņam ir desmitais starts Francijas māsterī. Tālāk par 3.kārtu viņam gan nebija izdevies tikt ne reizi.

Gulbja un Verdasko ceļi kortos līdz šim bija krustojušies četras reizes, trijās no tām kortu kā uzvarētājs bija atstājis spānis. Pēdējā no šīm reizēm šogad Vimbldonas 3.kārtā, kad Ernests bija spiests atzīt pretinieka pārākumu ar 2:6, 4:6, 4:6. Tikmēr vienīgā Gulbja uzvara fiksēta šogad Barselonas sacensībās uz māla seguma, kad 29 gadus vecais oponents tika uzveikts ar 6:3, 6:4. Neskatoties uz nelabvēlīgo savstarpējo cīņu bilanci, favorīts šodienas duelī bija rangā desmit vietas augstāk (24. pret 34.) esošais Gulbis.

Ernests izvēlējās ar servi iesākt maču (viņš uzvarēja izlozē) un izvirzījās vadībā. Ar savas serves geimu uzvarēšanu latvietim neradās problēmas praktiski visu setu. Spānim tik viegli negāja, taču rezultātā viņš turējās turpat blakus. Laba iespēja panākt breiku un uzvarēt setu Ernestam pavērās 10.geimā. Pēc Verdasko sitiena autā Gulbis ieguva setbumbu, taču tās izspēlē pretinieks trāpīja labu uzbrukuma sitienu pašā korta stūrī.

Nākamajā geimā viss varēja pavērsties Ernestam par sliktu – pirmo reizi iznāca saspringts serves geims, turklāt pretiniekam bija divas breikbumbas. Abas tika atspēlētas ar labai servei sekojošiem uzbrukuma sitieniem. Turpretī 12.geimā Ernests neizmantoja vēl trīs setbumbas – spānis izglābās no 0:40 pozīcijas. Seta uzvarētāju noteica taibreikā, kurā Gulbis nenospēlēja labi. Jau pirmajā izspēlē latvietis kļūdaini pārtrauca izspēli, uzskatot, ka bumbiņa bijusi autā. Atgūties šoreiz liedza paša kļūdas, tāpat nelīdzēja salauztā rakete – 6:7(3). Interesanti, ka nepiespiesto kļūdu setā vairāk bija spānim – 24:16.

Otrā seta sākums Gulbim neizdevās – uzreiz tika zaudēta sava serve, kamēr Verdasko ar saviem mini uzdevumiem tika galā ļoti labi, iegūstot komfortablo 3:0 pārsvaru. Arī turpinājumā spāņu tenisistam labi izdevās pieņemt Ernesta servi, taču balto karogu latvietis neizkāra. Gan ceturtajā, gan sestajā geimā tika atspēlētas pa trīs breikbumbām, bet septītajā pēc Verdasko sitiena autā beidzot izdevās lauzt sāncenša servi – 3:4.

Atspēlējot nu jau kārtējo breikbumbu, latvietis līdzsvaroja rezultātu uz tablo. Neizšķirts tas saglabājās arī pēc 10. un 12.geima, kas nozīmēja vēl vienu taibreiku. Jāpiemin, ka mirkli iepriekš Ernests ar lielisku servi prata atspēlēt mačbumbu. Gulbis kopumā bija zaudējis trīs taibreikus pēc kārtas (Valensijas turnīra 1.kārtā divos taibreikos tika zaudēts amerikānim Isneram) un šoreiz bija kārta arī ceturtajam. Lai gan no 2:5 izdevās pievilkt līdz 5:5, tomēr pēdējās divās izspēlēs veiksmīgāks bija spānis, nodrošinot uzvaru divos setos – 7:6(3), 7:6(5).

Spēles statistika – 6:7(3) 6:7(5)

Rādītājs Gulbis Verdasko
Eisi 8 3
Dubultkļūdas 5 5
Precīza 1. serve 59% 58%
Uzvarēti punkti pie 1. serves 44/64 39/48
Uzvarēti punkti pie 2. serves 21/43 19/34
Breikpunktu realizācija 1/6 1/11
Uzvarētie punkti 89 100

Dalība turnīrā Gulbim deva 10 vienspēļu reitinga punktus un 9685 eiro prēmiju. Ernests Parīzē piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā – kopā ar čehu Lukašu Dluhiju 1. kārtā jāsacenšas pret spēcīgo Žiljēna Beneto un Nenada Zimoniča duetu.

Izmantotie resursi:
ATP World Tour – Official Site of Men’s…

Leave A Comment