IMG_3977

Gulbis Stokholmā piekāpjas pasaules trešajai raketei Ferreram

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis sestdien Stokholmas “ATP World Tour 250” sērijas turnīra vienspēļu sacensību pusfinālā cieta zaudējumu pret pasaules ranga trešo tenisistu spāni Davidu Ferreru, izstājoties no turpmākas dalības turnīrā.

Latvijas labākais tenisists šobrīd ATP rangā atrodas 26.vietā.Latvijas labākais tenisists šobrīd ATP rangā atrodas 26.vietā.

 Gulbis Ferreram piekāpās ar 6-3, 4-6, 1-6, pārtraucot savu desmit spēļu uzvaru sēriju.
Abi tenisisti maču sāka piesardzīgi un pirmajos geimos bija pārāki pie savas serves. Tomēr trešajā geimā Ferrers tika pie pirmās breikbumbas spēlē, taču ar pirmo piegājienu viņam to izmantot neizdevās, jo Gulbis atspēlējās. Nākamajās izspēlēs Spānijas tenisists tika vēl pie pāris breikbumbām, tomēr ik reizi Latvijas labākais tenisists prata tās atspēlēt un beigās arī geimā uzvarēt.

Turpinājumā Ferers pamanījās tomēr lauzt Gulbja servi piektajā geimā, bet Gulbis pēc sīvas spēkošanās to pašu veica arī nākamajā geimā, izlīdzinot rezultātu setā. Pēc tam jau atkal krietni pārliecinošāk darbojās Gulbis, uzvarot savu servi un vēlreiz laužot arī pretinieka, nonākot viena geima attālumā no uzvaras pirmajā setā. Devīto geimu viņam arī izdevās pārliecinoši uzvarēt, ļaujot šobrīd pasaules trešajam labākajam tenisistam uzvarēt tikai vienā izspēlē.

Spēles otrais sets iesākās līdzīgi kā pirmais, abiem tenisistiem uzvarot geimus pie savām servēm. Lūzuma punkts pienāca ceturtajā geimā, kad Ferers lauza Gulbja servi un pēc tam pārliecinoši uzvarēja, kad servēja pats, nonākot vadībā ar 4-1.

Pēc tam Gulbis veiksmīgi spēlēja pie savas serves un pēcāk tika pie breikbumbas, ko izdevās izmantot, samazinot deficītu otrajā setā līdz 3-4, bet turpinājumā paguva uzvarēt arī savu servi un panākt neizšķirtu. Izskatījās, ka latvieša atspēlēšanās māka bija Ferreru nedaudz samulsinājusi, kā rezultātā Gulbis devītajā geimā tika pie divām breikbumbām, taču nevienu no tām viņš izmantot nespēja, un Spānijas tenisists geimā uzvarēja, panākot 5-4 savā labā.

Desmito geimu Gulbis iesāka vāji (0:30), dodot iespēju pretiniekam uzvarēt tikai pāris izspēlēs, lai triumfētu setā. Ferrers šajā geimā pamanījās tikt pie divām breikbumbām un izmantoja jau pirmo no tām, gūstot panākumu setā ar 6-4.

Mača trešais sets Gulbim iesākās pagalam nelabvēlīgi, jo Ferrers pamanījās lauzt latvieša servi un nonākt vadībā ar 3-0. Arī ceturtajā geimā spānis tika pie divām breikbumbām, tomēr latvietim izdevās tās atspēlēt, bet ne uzvarēt geimā – 0-4. Arī turpinājumā Gulbim neveicās diez ko labāk – pretinieka servi viņš lauzt nespēja, bet prata uzvarēt pie savas serves, tomēr ar to nebija gana un trešajā setā piedzīvota sagrāve ar 1-6, turklāt tas nozīmēja izstāšanos arī no Stokholmas turnīra.

Par pusfināla sasniegšanu Gulbis nopelnīja 90 ATP ranga punktus.

Latvijas labākais tenisists, kurš Stokholmas sacensībās bija izsēts kā piektā rakete, šobrīd ATP rangā atrodas 26.vietā.

Jau vēstīts, ka Stokholmas turnīra pirmajā kārtā Gulbis sīvā cīņā ar rezultātu 6-3, 3-6, 7-6 (7:3) uzveica francūzi Žeremī Šardī, otrajā kārtā ar 6-3, 7-6 (7:3) uzvarēja Igoru Sijslingu no Nīderlandes, bet ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-5, 4-6, 6-3 pieveica poli Ježiju Janoviču.

Iepriekš šosezon Gulbis ATP sacensībās galveno trofeju virs galvas pacēlis divreiz – ASV pilsētā Delribīčā un Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā.

Savu iepriekšējo turnīru Gulbis aizvadīja septembra vidū, kad Sanktpēterburgas “ATP World Tour 250” sacensībās ieguva savu ceturto ATP titulu. Latvietis tagad šosezon uzvarējis 37 no 53 ATP sērijas mačiem.

Tāpat Gulbis duetā ar krievu Dmitriju Tursunovu startēja arī šī turnīra dubultspēļu sacensībās, kurās piektdien nepārvarēja ceturtdaļfinālu. Savas karjeras laikā Gulbis ticis pie diviem ATP dubultspēļu tituliem, bet šogad šis bija otrais ATP turnīrs, kurā latvietis piedalījās arī pāru cīņās.

Gulbis iepriekš vienīgo reizi Stokholmā spēlēja 2009.gadā, kad zaudēja jau pirmajā kārtā, tomēr toreiz viņš guva plašu publicitāti, jo vienu nakti aizvadīja policijas iecirknī, kad tika pieķerts prostitūtu pakalpojumu pirkšanā. Pēc tam latvietis izteicās, ka nekad vairs neatgriezīsies Stokholmā, tomēr tagad viņš savas domas ir mainījis un jau vairākas reizes jokojis par šo tēmu, sakot, ka brauc pie sen nesatiktiem draugiem.

LETA, Foto: AFP/LETA

Avots: www.kasjauns.lv

Leave A Comment