2014-10-24_alonauso14

Ostapenko Polijā sakauj Marcinkeviču

Aļona Ostapenko
Foto: Ashley Marshall/usopen.org

4:6, 1:6

Diāna Marcinkeviča – Aļona Ostapenko

18. novembrī Zavadā (Polija) notika Diānas Marcinkevičas un Aļonas Ostapenko pirmā savstarpējā spēle, kurā pārāka bija Latvijas otrā rakete, ITF 25 000 turnīra mačā uzvarot ar 6:4, 6:1.

Latvijas abas labākās tenisistes šobrīd reitingā dodas pretējos virzienos. Joprojām valsts pirmās raketes godā esošā Diāna Marcinkeviča šonedēļ zaudēja 13 pozīcijas, noslīdot uz 232. vietu, bet Aļonai Ostapenko Top 300 debija ar 297. vietu. Abas iepriekš viena pret otro nebija spēlējušas, bet nelielas favorītes statuss bija Aļonai (1.75-2.00).

Maču ar servi sāka Ostapenko, kura pirmajā geimā tikai vienā no piecām izspēlēm trāpīja pirmo servi, un turnīrā ar ceturto numuru izliktā Marcinkeviča tika pie viegla breika. Atspēlējot breikbumbu, Diāna ieguva 2:0 pārsvaru. Ostapenko deficītu atspēlēja nākamajā uzņemšanas reizē. Marcinkeviča izkļuva no 0:40 situācijas, tomēr savu servi zaudēja, kad Ostapenko realizēja sesto breikbumbu geimā.

Ostapenko seta turpinājumā divreiz pēc kārtas savu servi nosargāja no 15:40, bet desmitajā geimā ieguva otro breiku setā. Servējot pie rezultāta 4:5, Marcinkeviča uzvarēja pirmās divas izspēles, bet pēc tam sekoja divas dubultkļūdas, vēl divi uzvarēti punkti Ostapenko izpildījumā, un 1. sets tika Latvijas otrajai raketei – 6:4.

Vimbldonas junioru čempiones pārsvars 2. setā bija neapšaubāms. Ostapenko uzvarēja pirmajos piecos geimos, kad pie vārda beidzot tika Marcinkeviča, izvairoties no “sausā” zaudēta seta. Latvijas dāmu tenisa līdere 2. setā ar servi spēja iegūt tikai piecus punktus, visā mačā esot spiesta atzīt sakāvi ar rezultātu 4:6, 1:6.

www.sportacentrs.com

 

Ostapenko ar iekļūšanu 2. kārtā ieguva piecus reitinga punktus, bet Marcinkevičai par piedalīšanos vienā mačā pienākas tikai viens punkts. Abām tenisistēm nākamajā nedēļā dzēsīsies daudz punktu – Aļonai Helsinkos nopelnītie 12, bet Marcinkevičai 24, kurus viņa ieguva ar tikšanu līdz pusfinālam pirms gada Zavadā.

Aļona ceturtdien 2. kārtā sacentīsies ar čehieti Barboru Štefkovu (#411) vai Vācijas tenisisti Ninu Zanderi (#306). Savukārt rīt abas aizvadīs dubultspēļu turnīra 1. kārtas mačus. Aļona spēlēs ar ukrainieti Olgu Jančuku, bet Diānai labi zināmā pāriniece Justina Jegiolka no Polijas. Turnīrs Zavadā notiek uz paklāja seguma.

Zavadā kvalifikācijā spēlēja Dārta Elizabete Emuliņa, kura 1. kārtā ar 2:6, 2:6 cieta sagrāvi pret vācieti Tamāru Korpaču (#661). Emuliņa šogad tikai vienā no 15 turnīriem spējusi pārvarēt kvalifikācijas barjeru.