DSC00754

“Rotary Open 2014” pirmais labdarības tenisa turnīrs noslēdzies

DSC00754

Atbalstot Bērnu Paliatīvās aprūpes biedrību, 21. un 22. jūnijā Ādažu tenisa centrā norisinājās tenisa turnīrs senioriem „Rotary Open”, kuru organizēja Rīgas Rīdzenes Rotari klubs sadarbībā ar Ādažu tenisa centru. Turnīrs ir pirmais šāda veida pasākums Latvijā. 

Labdarībai tika saziedoti 1200 EUR, ar mērķi palīdzēt Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībai segt degvielas izdevumus, kas rodas,  speciālistiem dodoties mājas vizītēs pie smagi slimu bērnu ģimenēm.

Bērnu Paliatīvās aprūpes biedrības valdes priekšsēdētāja, daktere Anda Jansone stāsta: „Mēs esam patiesi gandarīti par šādu Rīgas Rīdzenes Rotari kluba iniciatīvu un ļoti priecājamies par katru ziedojumu, kas palīdz nodrošināt kvalitatīvu aprūpi ģimenēm, kurās ir bērni ar neizārstējamām slimībām. Domājot par to, lai bērni, kuri cīnās ar smagu slimību uzliktajiem ierobežojumiem, varētu dzīvot savās mājās, kopā ar vecākiem, brāļiem, māsām un citiem tuviniekiem, nevis ilgstoši uzturēties stacionārā, biedrība ir izveidojusi pakalpojumu – aprūpe mājās, kura ietvaros medicīnas darbinieki un medicīnas atbalsta personāls sniedz konsultācijas ģimenei tās dzīves vietā, taču, lai to spētu nodrošināt, mums ir nemitīgi jādomā par līdzekļu piesaisti dažādu izdevumu segšanai. Rīgas Rīdzenes Rotari kluba ziedojums palīdzēs 100 Latvijas ģimenēm būt kopā ar savām atvasītēm smagas bērna slimības laikā, vienlaikus saņemot kvalitatīvu speciālistu palīdzību mājās.”

Rotari ir tik nozīmīga kustība visā pasaulē, ka tās darbības jēga un palīdzības apjoms gūst atzinību visos pasaules kontinentos. Rotari ir kļuvis par pasaules mēroga humanitāru spēku, kas ar savu darbības stilu apliecina tādas cilvēciskās vērtības kā sabiedriskā aktivitāte, labestība, palīdzība, uzmundrinājums un tamlīdzīgi. Latvijā ir 22 Rotari klubi.

“Rotary Open 2014“ turnīrs bija pirmais šāda veida pasākums Latvijā, un tam pieteicās 41 dalībnieks, tostarp arī 4 spēlētāji no Igaunijas. Uzvarētājus noskaidroja četrās vecuma grupās vīriešiem un trijās vecuma grupās sievietēm, kā arī vīriešu un sieviešu dubultspēļu uzvarētājus.

Turnīru atbalstīja Tenisa centrs Ādaži, Arkolat, Mary Cohr, Babolat un Mārcienas muiža.

Paldies visiem dalībniekiem un atbalstītājiem. Uz tikšanos nākamgad!

Rotary Open 2014 laureāti

Grupa Uzvarētājs 
Sievietes 35+
  1. Diāna Albīne
  2. Irēna Jurisone
  3. Andžela Gelmane
Sievietes 40+
  1. Ieva Ozolanta
  2. Baiba Ertnere
  3. Irina Graubiņa
Sievietes 50+ 1. Inese Jegorova2. Inga Rēboka

3. Ingrīda Latimira

Vīrieši 35+
  1. Jānis Jenzis
  2. Gints Turlajs
  3. Ilmārs Vekteris
Vīrieši 45+
  1. Ģirts Ģederts
  2. Edgars Šķenderis
  3. Andris Ungurs
Vīrieši 50+
  1. Armands Broks
  2. Vello Kuhi (EST)
  3. Andris Upmiņš
Vīrieši 55+
  1. Atis Sausnītis
  2. Kalju Aigro (EST)
  3. Kārlis Bicāns
Sieviešu dubultspēles
  1. Ieva Liepkalne/ Ieva Ozolanta
  2. Irēna Jurisone/Andžela Gelmane
  3. Marika Ģederte/Ilona Kuļibaba
Vīriešu dubultspēles
  1. Ģirts Ģederts/Andris Upmiņš
  2. Vello Kuhi (EST) – Kalju Aigro (EST)
  3. Valmar Raud (EST) /Tarmo Thomson (EST)