Federers un Marejs piekrīt Gulbja izteikumiem par pasaules vadošo tenisistu garlaicīgajām intervijām

file42405988_fdf81096
Plašu rezonansi ieguvušie Latvijas vadošā tenisista Ernesta Gulbja izteikumi, ka pasaules četri labākie tenisisti ir garlaicīgi sportisti, guvuši atsaucību pašu pieminēto sportistu vidū.

“Mūsdienu tenisam acīmredzami nepietiek harismas. Es cienu Rodžeru Federeru, Rafaelu Nadalu, Novāku Džokoviču un Endiju Mareju, taču, manuprāt, šis četrinieks ir totāla garlaicība – gan viņu intervijas, gan viņi paši,” intervijā Francijas atklātā čempionāta laikā pauda Gulbis.

Šiem izteikumiem piekritis Marejs, uzsverot, ka viņa intervijas mēdz būt garlaicīgas apzināti.

“Es kā sportists laukumā cenšos demonstrēt savu iespējami labāko sniegumu. Man vajadzētu būt vienaldzīgam pret to, kā cilvēki mani uztver kā personību,” izteicies Marejs. “Atzīšos, gadu laikā man ir palicis krietni sarežģītāk intervijās izteikties brīvi.”

“Es vienmēr cenšos atbildēt godīgi, taču atbildes bieži vien ir garlaicīgas, jo skandāli un skaļi avīžu virsraksti nav manās interesēs,” paudis brits.

Savukārt Federers vienveidīgās atbildes uz žurnālistu jautājumiem skaidro ar biežo stāšanos kameru priekšā.

“Es piekrītu, ka mūsu intervijas nav tās interesantākās, taču tā nav mūsu vaina. Tāds nu ir mūsu ritms – pēc katra mača mums ir vismaz pa vienai intervijai,” izteicies šveicietis. “Ir labi, kā mēs viens pret otru attiecamies ar cieņu. Visi savos izteikumos ir uzmanīgi, jo kāda apvainošana var izraisīt īstu kritikas vilni.”

Francijas atklātā čempionāta otrās kārtas mačā trešdien Gulbis zaudēja mājiniekam Gaelam Monfisam, kārtējo reizi šajās sacensībās nespējot tikt tālāk par otro kārtu. Aizvadītajā cīņā Gulbis cieta neveiksmi ar rezultātu 7-6 (7:5), 4-6, 6-7 (4:7), 2-6.

Raksta autors: www.delfi.lv

Leave A Comment