munchausen-cup-7

Noslēdzies Munchausen Cup ITF senioru turnīrs Ādažos

20.janvārī Ādažos noslēdzās ITF 5. kategorijas senioru tenisa turnīrs “Munchausen Cup”, kurš notika pirmo reizi. Turnīrā sacentās 119 dalībnieki no deviņām valstīm, tostarp arī tādas Latvijā pazīstamas personības kā kardiologs Andrejs Ērglis, politiķis Ivars Godmanis, neiroķirurgs Egils Valeinis, un citi.

“Munchausen Cup” jeb “Minhauzena kauss”, kas kopš no 16. līdz 20. janvārim norisinājās tenisa centrā “Ādaži”, ir pirmās sacensības Latvijā, kuras ir iekļautas arī Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) ziemas kalendārā. Turnīrā sieviešu, vīriešu vienspēles un dubultspēles, kā arī jauktās dubultspēles aizvadīja dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Norvēģijas, Krievijas, Baltkrievijas un Somijas. Latviju pārstāvēja daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki, t.sk. kardiologs Andrejs Ērglis, politiķis Ivars Godmanis, neiroķirurgs Egils Valeinis, uzņēmēji Ģirts Ģederts, Atis Sausnītis, Aivars Žimants, Andris Upmiņš,  u.c.
Sacensības notika visās senioru vecuma grupās līdz pat cienījamai 75 gadu vecuma grupai, kurā spēlēja septiņi seniori no Latvijas, Igaunijas un Somijas. Kopumā Latvijas spēlētāji uzrādīja lieliskus rezultātus, gūstot uzvaras vairumā vecuma grupu gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.


Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks uzsver: „Latvijā senioru teniss ieņem nozīmīgu vietu, par ko liecina tradicionālās starptautiskās sacensības. Nenoliedzami senioru sacensības ir stimuls aktīvam dzīvesveidam arī ikdienā. Mums ir jāapzinās valstiskā nozīme senioru sportiskajām aktivitātēm, stiprinot veselību, možu garu un kustīgu dzīvesveidu, ne tikai ģimenēs, bet arī sabiedrības labā.”
“Ir liels gandarījums par to, ka ir izdevies izveidot augsta līmeņa turnīru, kas ir ieinteresējis daudzus Latvijas un ārzemju tenisa spēlētājus. Liels paldies visiem turnīra atbalstītājiem, it īpaši Ata Sausnīša individuālajam atbalstam. Jau pirmās atsauksmes no spēlētājiem liecina, ka nākamgad mēs varam gaidīt arvien lielāku interesentu skaitu – ļoti atzinīgus vārdus par sacensību norisi pauda gan Norvēģijas, gan Krievijas, gan Itālijas pārstāvji. Liels prieks arī par mūsu tenisistu cīņas sparu un gūtajām uzvarām, it īpaši 75 gadu vecuma grupā, rādot piemēru, ka vecums nav šķērslis būt mundriem un aktīviem,” stāsta “Munchausen Cup” turnīra direktors Egils Valeinis.
Tenisa centrs “Ādaži” ir arī Latvijas Tenisa savienības ikgadējās balvas “Gada klubs” laureāti 2015.gadā. K. Lejnieks norāda: “LTS šajā kategorijā vērtēja ne tikai klubu, bet arī tā ieguldījumu bērnu, jauniešu, senioru un amatieru sacensību rīkošanā un kluba ikdienas aktivitāšu veidošanā. Šogad klubs atklājis papildus trīs slēgtos laukumus treniņprocesa un sacensību nodrošināšanai. LTS augstu vērtē tenisa centra “Ādaži” entuziasmu un profesionalitāti sacensību organizēšanā”.
Sacensību atklāšanas pasākums dalībniekiem notika Minhauzena muižā. Minhauzena muzejs ir viens no “Minhauzena pasaules” veiksmīgajiem projektiem, kurš pastāvīgi attīstās un pilnveidojas.
Šogad Latvijā notiks seši ITF Seniors tenisa turnīri, no kurliem vērienīgākais gaidāms “Latvian Open” ITF 1. kategorijas turnīrs Jūrmalā no 9. līdz 14. jūlijam, kurā plānots uzņemt sportistus no 20 valstīm. Savukārt tuvākais ITF Seniors turnīrs Latvijā ir “Latvian Healthcare” turnīrs 21.-25. maijā.
Turnīra uzvarētāji
Vienspēles vīriešiem 
35+ – Edgars Viņķis (LAT)
40+ – Jurģis Pastors (LAT)
45+ – Egils Valeinis (LAT)
50+ – Knut Alfheim (NOR)
55+ – Māris Rozentāls (LAT)
60+ – Oleg Sevtsuk (EST)
65+ – Ivars Godmanis (LAT)
70+ – Giorgio Doria (ITA)
75+ – Jānis Vilks (LAT)

Dubultspēles vīriešiem
35+ – Ģirts Auškāps / Mārtiņš Priede (LAT)
40+ – Ivar Puusepp / Raido Ratsep (EST)
45+ – Alvis Tabors / Artis Zīders (LAT)
50+ – Mikhail Kodolov / Sergei Petrov (RUS)
55+ – Aivars Gausis / Valērijs Siņica (LAT)
60+ – Jaan Kree / Heino Raivet (EST)
70+ – Viktors Krūmiņš / Jūlijs Vaitužis (LAT)

Vienspēlēs sievietēm
35+ – Agnese Krūmiņliepa (LAT)
40+ – Dace Koļesina (LAT)
45+ – Piret Ilves (EST)
50+ – Irina Varfalomejeva (RUS)
60+ – Gunta Naumova (LAT)

Dubultspēles sievietēm
35+ – Anete Arāja / Jeļena Tumševica (LAT)
45+ – Piret Ilves (EST) / Mari-Liis Parmas (FIN)

Jauktās dubultspēles
35+ – Mari-Liis Parmas (FIN) / Ivar Puusepp (EST)
45+ – Igor Ledianov / Yulia Osipova (RUS)
50+ – Sergei Petrov / Irina Varfalomejeva (RUS)
55+ – Gunta Naumova / Atis Sausnītis (LAT)
Informāciju sagatavoja Latvijas Tenisa savienība
media@lts.lv