IMG_2009

Par uzvarām Baltic International Bank Tennis Cup 2015 šonedēļ sacentīsies vairāk kā 300 jaunie tenisisti

Pirmdien, 19. oktobra vakarā, svinīgi tika atklāts Latvijas tenisa dzīvē būtisks notikums – starptautiskais tenisa turnīrs Baltic International Bank Tennis Cup 2015 U14 vecuma grupā. 20. oktobris ir pirmā pilnā pamatturnīra diena, kurā jaunie tenisisti sacentīsies gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Turnīrs norisinās no 19. līdz 24. oktobrim nesen paplašinātajā tenisa centrā „Ādaži” slēgtajos kortos uz cietā seguma. Tajā piedalās vairāk nekā 300 dalībnieku no 26 pasaules valstīm. Latviju sacensībās pārstāv Roberts Jaričevskis, Kārlis Ozoliņš, Patrīcija Špaka un Anna Jakovļeva – talantīgi jaunie tenisisti, kuri savu prasmi apliecinājuši sacensībās arī ārpus Latvijas. Turnīrā viņi tiksies ar ļoti spēcīgiem spēlētājiem no Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Rumānijas, Baltkrievijas un Krievijas.

Baltic International Bank padomes priekšdēdētājs Valērijs Belokoņs, uzrunājot sacensību dalībniekus, visiem teica lielu paldies par ierašanos Latvijā. „Izšķiroša nozīme panākumu gūšanā jebkurā dzīves jomā, tai skaitā arī sportā un finansēs ir talantam, darbaspējām un attieksmei. Globālajā pasaulē vairs nav tik svarīgi, no cik lielas vai bagātas valsts esi. Mēs vēlamies dot jaunajiem tenisistiem tramplīnu, iespēju pašapliecināties un noticēt sev.” Sava uzrunā viņš akcentēja arī mecenātisma lielo nozīmi bankas darbā, uzsverot, ka banka, atbalstot Baltic International Bank Tennis Cup 2015 organizēšanu, ir kā palīgs jauniešiem ceļā uz viņu nākotnes panākumiem. „Nākotnē jums novēlu uzvarēt pašos lielākajos pasaules turnīros ar vislielākajiem balvu fondiem. Kāpēc tas ir svarīgi? Lai arī jūs kādreiz savā dzīvē varētu kļūt par palīgiem un atbalstīt citus, kam tas nepieciešams,” sacīja V.Belokoņs.

Baltic International Bank savā darbībā tiecas uz izcilību, tāpēc arī atbalsta izcilus un nākotnes izaugsmē vērstus pasākumus. Tāds ir arī šis U-14 Eiropas līmeņa tenisa turnīrs, ko savā turnīru kalendārā iekļāvusi Eiropas tenisa asociācija „Tennis Europe”.

Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks uzsvēra, ka Latvijas Tenisa Savienībai ir patiess prieks par šāda mēroga turnīra norisi Latvijā, par kuru interesi ir izrādījuši gan spēcīgākie Latvijas jaunie tenisisti, gan arī vairāki simti sportisti no dažādām pasaules valstīm. „Ļoti novērtējam un esam pateicīgi Baltic International Bank par šī turnīra iniciatīvu un atbalstu jauniešu tenisam, dodot iespēju mūsu jaunajiem tenisa talantiem sevi pierādīt starptautiskā mērogā. Mūsu spēlētāji šogad jau ir parādījuši savu meistarību un ļoti labu sniegumu dažādos starptautiskos turnīros, tādēļ noteikti varam cerēt uz labiem rezultātiem arī šonedēļ,” sacīja K.Lejnieks.

Turnīra kvalifikācijas spēles tika aizvadītas 17. – 19. oktobrī un tajās sacentās 48 spēlētāji gan meiteņu, gan zēnu grupā. Pamatturnīrs sākās pirmdien, un tajā piedalās 32 spēlētāji katrā grupā. Visi sacensību dalībnieki saņems piemiņas balvas no turnīra galvenā atbalstītāja Baltic International Bank. Savukārt uzvarētajiem tiks pasniegti turnīra kausi, viedtālruņi un planšetdatori.

Turnīrs norisināsies tenisa centrā „Ādaži”, Gaujas ielā 6, Ādažos. Visiem interesentiem ieeja uz turnīra spēlēm ir bez maksas. Turnīra dalībnieku saraksts atrodams Eiropas Tenisa asociācijas mājas lapā tenniseurope.org.

Par Baltic International Bank

Baltic International Bank ir viena no pieredzes bagātākajām bankām Latvijā, kas dibināta 1993.gadā. Banka specializējās privāto un biznesa klientu individuālajā apkalpošanā, nodrošinot mūsdienīgus kapitāla pārvaldības un privātbanķieru pakalpojumus. Tās priekšrocības ir individuāla pieeja, stabilas partnerattiecības un augstākā līmeņa serviss kapitāla saglabāšanā un pavairošanā. Bankai ir pārstāvniecības Londonā, Maskavā un Kijevā.

Visas bildes no atklāšanas ir atrodamas šeit: http://failiem.lv/u/vwnrknt#/G/0

Papildu informācija:

Antra Laumane

Mārketinga un komunikācijas pārvaldes vadītāja

Baltic International Bank

T.: +371 29565758

antra.laumane@bib.eu