Screen Shot 2015-05-22 at 9.52.32 AM

Deivisa kausa cīņa “Latvija – Madagaskara” notiks Liepājā


No 17. līdz 19. jūlijam Latvijā norisināsies Deivisa kausa (Davis Cup by BNP Paribas) izcīņas Eiropas Āfrikas zonas 2. grupas mačs starp Latvijas un  Madagaskaras tenisa izlasēm. Mūsu komanda par šīs cīņas norises vietu izvēlējusies Liepājas atklātos māla seguma kortus.

Latvijas tenisa komanda šogad startē Deivisa kausa izcīņas (Davis Cup by BNP Paribas) Eiropas Āfrikas zonas 2.grupā. Gada pirmais duelis tika aizvadīts marta sākumā, kad savās mājās nācās atzīt Bulgārijas izlases pārākumu. Tas nozīmēja, ka jāturpina cīņa par vietas saglabāšanu 2.grupā.

Lai to izdarītu, mūsu vīriem jūlijā būs jāuzveic Madagaskaras komanda. Pret šo izlasi līdz šim neesam spēlējuši, bet izloze noteica, ka cīņai jānotiek mūsu valstī. Par spēļu norises vietu ir izvēlēta Liepāja – mači no 17. līdz 19. jūlijam notiks atklātajos māla (tenisita) seguma kortos.

Latvijas Deivisa kausa komandas kapteinis un Latvijas Tenisa Savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks:
“Man ir liels prieks, ka Liepāja ir gatava uzņemt šāda līmeņa sacensības arī vasarā. Pirms trīs gadiem spēlējām Liepājas Olimpiskajā centrā, kad debitēju komandas kapteiņa amatā, bet atklātajos kortos Liepājā pēdējo reizi cīnījāmies pirms vairāk nekā desmit gadiem. Toreiz 2004. gadā uzvarējām Tunisiju, ceru, ka spēsim iepriecināt ar uzvaru arī tagad. Sacensību organizatoriskie darbi jau ir sākušies un esmu pārliecināts, ka mūs sagaida lieliska tenisa nedēļas nogale”.

Abu komandu sastāvus izlašu kapteiņiem jāpaziņo 10 dienas pirms sacensību sākuma – 7.jūlijā. Jāpiemin, ka Madagaskarai ATP rangā ir divi sportisti – gan Lofo Ramiaramanans, gan Antso Rakotondramanga atrodas otrā tūkstoša vidū.

Informāciju sagatavoja Latvijas Tenisa savienība
media@lts.lv