Deivisa kausa duelis Monako sāksies ar Gulbja un Lisnāra maču

5082580_ORIGINAL_1365076132
Deivisa kausa izcīņas tenisā Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas otrās kārtas duelis starp Latviju un Monako piektdien sāksies ar Ernesta Gulbja un Žana Renē Lisnāra dueli, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē.

Pirmais mačs piektdien sāksies plkst.12 pēc Latvijas laika. Savukārt otrajā mačā Latvijas izlases otrais numurs Andis Juška sacentīsies ar Monako labāko tenisistu Benžaminu Balerē.

Sestdienas dubultspēlei Latvijas izlasē pieteikti Gulbis un Juška, bet Monako – Tomā Ožērs un Gijoms Kuilārs. Savukārt svētdien vienspēļu pāriem plānots mainīties pretiniekiem. Tomēr sestdienas un svētdienas maču dalībnieki vēl var mainīties.

Latvijas izlasē sastāvs palicis nemainīgs ar gada pirmo cīņu – izlasē spēlēs valsts labākais tenisists Gulbis, kurš šobrīd ATP rangā pakāpies uz 55.vietu, ilggadējais komandas dalībnieks Andis Juška, kurš rangā ieņem 391.pozīciju, kā arī jaunie dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži. M.Podžus ATP vienspēļu rangā ir 921.vietā, bet J.Podžus rangam vēl nav kvalificējies.

Tikmēr Monako izlasē potenciālais līderis Balerē šobrīd ATP vienspēļu rangā ieņem 586.vietu, bet pārējie trīs tenisisti vienspēļu rangā neatrodas. No šiem tenisistiem vienīgi Ožērs pašlaik ieņem ATP dubultspēļu ranga 1348.vietu.

Balerē ir 30 gadus vecs, bet visi pārējie izlases tenisisti ir vēl vecāki – Ožēram ir 32 gadi, Lisnāram ir 33 gadus vecs, bet Kuilāram jau ir 37 gadi.

Kā ziņots, šī gada pirmajā duelī Latvija ar 3-0 izbraukumā pieveica Tunisiju, bet Monako salīdzinoši negaidīti ar 3-1 pārspēja Baltkrieviju. Toreiz Balerē uzvarēja abās vienspēlēs un pārī ar Kuilāru bija pārāks arī dubultspēlē.

Mačs no piektdienas līdz svētdienai risināsies Montekarlo. Zīmīgi, ka tieši tajos pat kortos desmit dienas vēlāk Gulbim būs jāuzsāk dalība Montekarlo “Masters 1000” sērijas turnīrā.

Abas izlases līdz šim savā starpā tikušās vienu reizi, kad 2007.gadā Latvija Lielupē bija pārāka ar 5-0.

Šī dueļa zaudētājiem Deivisa kausa sezona būs noslēgusies, bet uzvarētāji izšķirošajā mačā par iekļūšanu pirmajā grupā septembrī spēkosies ar Somijas un Īrijas pāra spēcīgāko vienību.

Latvijas izlase, kurai palīdzēja arī Gulbis, septembra vidū pagājušā gada Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas izšķirošajā mačā ar 2-3 savā laukumā zaudēja Ukrainai, nespējot atgriezties pirmajā grupā. Pirms tam pirmajās divās kārtās Latvijas komanda ar vienādu rezultātu 3-2 pieveica Ēģiptes un Ungārijas izlases.

Foto: AFP/LETA

Leave A Comment