Screen Shot 2014-07-06 at 7.56.11 PM

Ostapenko triumfē junioru Vimbldonā

Aļona Ostapenko

Foto: PA Wire/Press Association

Screen Shot 2014-07-06 at 7.56.11 PM

17 gadus vecā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko svētdien, 6. jūlijā, izcīnīja karjeras nozīmīgāko titulu, uzvarot Vimbldonas junioru turnīrā. Ostapenko finālā atguvās pēc neveiksmīga 1. seta un ar 2:6, 6:3, 6:0 apspēlēja Slovākijas tenisisti Kristinu Šmiedlovu.

Abas tenisistes pirmo reizi spēlēja “Grand Slam” finālā. Lai arī vairāk uztraukusies izskatījās Šmiedlova, maču sliktāk sāka Ostapenko. Aļona 1. setā “pamodās” tad, kad bija jau par vēlu. Esot iedzinējos ar 2:5, Ostapenko pie pretinieces serves atspēlēja trīs setbumbas, taču neprata izmantot divas breikbumbas un setu tomēr zaudēja – 2:6. Ostapenko slikti servēja, daudz kļūdījās izspēlēs, it īpaši ar “forehand” un setā pieļāva 21 nepiespiesto kļūdu.

Ostapenko pēc neveiksmīga cīņas sākuma ļoti ātri spēja saņemties un mačā turpinājumā dominēja iespaidīgi, vien pašas neprecīzā spēle liedza uzvarēt pārliecinošāk. Aļona 2. setā pie 4:1 neizmantoja iespēju iegūt divu breiku pārsvaru un ļāva pretiniecei pietuvoties līdz 3:4. Seta septītais geims bija pēdējais, kuru Šmiedlova uzvarēja šajā mačā. Ostapenko ar iespaidīgu spēli uzbrukumā uzvarēja astoņos geimos pēc kārtas un finālā svinēja uzvaru ar rezultātu 2:6, 6:3, 6:0.

Ostapenko Šmiedlovu apspēlēja jūnija beigās prestižā junioru turnīrā “Junior International Roehampton”, arī toreiz ar viņu tiekot galā finālā (6:2, 6:3). Aļona šodien guva jau 12. uzvaru pēc kārtas, pirmo reizi uzvarot junioru “Grand Slam” sacensībās. Aļona līdz šim tālāk par ceturtdaļfinālu šajā līmenī nebija tikusi.

Ostapenko pašreiz junioru rangā ieņem 24. vietu, bet Šmiedlova, kura 17. dzimšanas dienu svinēs precīzi pēc mēneša, atrodas 10. vietas, kas viņai deva izliktās tenisistes statusu (astotais numurs). Ostapenko šodien guva 12. uzvaru pēc kārtas, sasniedzot sezonas garāko uzvaru sēriju. Ostapenko visu līmeņu vienspēļu finālos nav zaudējusi kopš 2011. gada janvārā, uzvarot jau 16 finālos pēc kārtas.

Pārpublicēts no www.sportacentrs.lv

Valdis Bērziņš tenisa eksperts 2014-07-06 19:10