15_31_35KA1_3267

“Rīga Open 2014” noslēdzies, Latvijai tituls U-18 dubultspēlēs puišiem

15_31_35KA1_3267

Šodien „Rīgas Satiksmes” kortos Mežaparkā noslēdzās starptautiskais jauniešu tenisa turnīrs „Rīga Open 2014”. Vienspēlēs čempionus un čempiones noskaidroja četrās vecuma grupās, bet dubultspēļu sacensības izspēlēja vien vecākās grupas sportisti. Latvijai vienīgo titulu izcīnīja Mikus Losbergs un Arkādijs Slobodkins U-18 puišu dubultspēlēs.

No 14. līdz 21.jūnijam Rīgā norisinājās nu jau 17. starptautiskais jauniešu tenisa turnīrs „Riga Open 2014”. „Tennis Europe Junior tour” vērtējumā šis bija otrās kategorijas turnīrs, bet „ITF Junior Circuit” – ceturtās. Čempionus bija paredzēts noskaidrot četrās vecuma grupās (U12, U14, U16 un U18), kā vienspēlēs, tā dubultspēlēs, tomēr nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ (lija visas dienas) U12, U14, un U16 dubultspēļu turnīri tika atcelti. U18 grupas mači līdz pat sacensību pēdējai dienai notika Viesturdārzā, bet pārējos jaunos tenisistus uzņēma Rīgas Satiksmes korti Mežaparkā.

Par rezultātiem un uzvarētājiem. U12 vecuma grupā meitenēm finālā tikās krieviete Aļina Čarajeva un Vācijas latviete Santa Štrombaha. Pirmo setu izdevās uzvarēt Štrombahai, taču turpinājumā krietni labāka izrādījās Krievijas tenisiste – 4:6, 6:3, 6:0. Puišu finālā spēkojās polis Davids Tačala un moldāvs Iļja Snitari, ar 6:3 6:3 uzvarot Moldovas tenisistam. No Latvijas tenisistiem sekmīgākie šajā vecuma grupā bija Roberts Jaričevskis un Darja Semeņistaja. Jāpiemin, ka U12 grupā notika arī vienspēļu gandarījuma turnīri, kuros piedalījās tie sportisti, kuri zaudēja 1.kārtā. Puišu konkurencē uzvarētāja godā Latvijas pārstāvis Daniels Linkuns Morozovs, bet meitenēm sekmīgākā bija poliete Veronika Bašaka.

U14 vecuma grupā puišiem līdz finālam bija ticis ar 1.numuru izliktais polis Tomašs Dudeks, kuram pretiniekos stājās baltkrievs Anejs Laska. Dudeks līdz pat finālam nebija zaudējis ne seta un savu pārākumu apliecināja arī titula spēlē – 6:2, 6:4. Labākais no Latvijas tenisistiem šajā vecuma grupā bija Daņils Batmanovs, kurš aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Meiteņu konkurencē finālā bija jātiekas Modovas sportistei Vitālijai Stamatai un Izraēlas pārstāvei Ilanai Tetruašvili, tomēr mačs nenotika. Pēdas savainojuma dēļ no spēles atteicās Stamata, ļaujot savai pretiniecei kļūt par čempioni. Neviena no Latvijas tenisistēm tālāk par 1.kārtu šoreiz nespēja tikt.

U16 grupā meitenēm finālā tikās divas Kipras sportistes – Marija Stilianu un Temisa Halio. Pārāka šajā spēlē izrādījās galvenā favorīte Stilianu (6:3, 6:1). No mūsu sportistēm līdz otrajai kārtai tika Aļina Ņikušina. Puišu konkurencē finālā aizcīnījās baltkrievs Maksims Tibars un portugālis Žoao Farija Karvalju. Uzvarētaja noteikšanai bija vajadzīgi trīs seti, kuros parāks izrādījās Tibars – 6:3, 6:7(2), 6:2. No latviešiem šajā vecuma grupā sekmīgākais bija Roberts Grīnvalds, sasniedzot ceturtdaļfinālu.

U18 grupā līdz titula spēlei bija aizcīnījies Latvijas tenisists Mikus Losbergs. Viņam pretiniekos stājās polis Pjotrs Matuževskis. Pirmo setu ar 6:4 uzvarēja polis, bet otrajā Losbergs atspēlējās no 0:2, panākot 6:4 un līdzsvaru pa setiem. Diemžēl trešajā setā nedaudz precīzāks bija Matuževskis. Uzvara ar 6:3 setā, visā mačā un arī turnīrā.

Meiteņu sacensibās finālā tikās Somijas un Īrijas pārstāves – Lila Humaloja un Džulija Birne. Lai arī pēc reitinga par favorīti varēja uzskatīt somieti, tomēr pie uzvaras tika īriete Birne (7:5, 5:7, 6:2). Tieši Birne turnīra 2.kārtā pieveica mūsu pārstāvi Danielu Vismani, kura kopā ar Anniju Annu Veinšteinu bija sekmīgākās no mūsu pārstāvēm.

U18 turnīrā arī tika noskaidroti čempioni dubultspēlēs, neraugoties uz to, ka pēdējā turnīra dienā vairākiem duetiem bija vairāk par vienu maču. Puišu konkurencē finālā tikās Latvijas duets Mikus Losbergs un Arkādijs Slobodkins pret Kušanu Natu (Indija) un Išanu Oleilu (Izraēla). Pēc pārliecinošas uzvaras pirmajā setā mūsu puiši ļāva pretiniekiem tikt līdz taibreikam otrajā, taču uzvaru no rokām neizlaida – 6:1, 7:6(1). Meiteņu sacensībās triumfēja somietes Lila Humaloja un Olivija Pimija, kuras turnīra noslēdzošajā spēlē ar 6:4, 6:2 pieveica Diānu Dehtereviču (Baltkrievija) un Aleksandru Kuzņecovu (Krievija).

Spēlētāju apbalvošanas ceremonijā turnīra direktors Osvalds Sausverds pateicās visiem sportistiem un viņu treneriem par pacietību un sapratni, bet tienešiem un kortu darbiniekiem par lielo darbu, kas ieguldīts, lai turnīrs tiktu izspēlēts līdz beigām. Turnīrā šogad piedalījās 392 dalībnieki no 28 valstīm.
13_22_06KA2_8616 17_33_22KA2_8872
“Riga Open 2014“ turnīru atbalstīja Itera Latvija, SEB banka, Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments.  Pilnus sacensību rezultātus, kā arī fotogalerijas no visām spēļu dienām meklējiet sacensību oficiālajā mājaslapā – http://www.riga-open.lv.

Riga Open 2014 laureāti

Grupa Uzvarētājs  Finālists
U12 meitenes vienspēles Aļina Čarajeva (Krievija) Santa Štrombaha (Vācija)
U12 puiši vienspēles Iļja Snitari (Moldova) Davids Tačala (Polija)
U14 meitenes vienspēles Ilana Tetruašvili (Izraēla) Vitālija Stamata (Moldova)
U14 puiši vienspēles Tomašs Dudeks (Polija) Anejs Laska (Baltkrievija)
U16 meitenes vienspēles Marija Stilianu (Kipra) Temisa Halio (Kipra)
U16 puiši vienspēles Maksims Tibars (Baltkrievija) Žoao Farija Karvalju (Portugāle)
U18 meitenes vienspēles Džulija Birne (Īrija) Lila Humaloja (Somija)
U18 puiši vienspēles Pjotrs Matuževskis (Polija) Mikus Losbergs (Latvija)
U18 meitenes dubultspēles Lila Humaloja un Olivija Pimija (abas Somija) Diāna Dehtereviča (Baltkrievija) un Aleksandra Kuzņecova (Krievija)
U18 puiši dubultspēles Mikus Losbergs un Arkādijs Slobodkins (abi Latvija) Kušans Nats (Indija) un Išans Oleils (Izraēla)