15_52_15ka2_7379

“Rīga Open 2014” ceturtdaļfinālos iekļuvuši pieci Latvijas tenisisti

Aizvadīta kārtējā saspringtā spēļu diena starptautiskajā jauniešu tenisa turnīrā “Rīga Open 2014”. Ilgstošā lietus dēļ arī trešdien neizdevās izspēlēt visus mačus, kas bija ieplānoti, tomēr vienspēļu turnīros zināmi jau gandrīz visi ceturtdaļfinālisti (pārtrauktas vien sešas spēles). Viņu vidū ir arī pieci Latvijas jaunie censoņi.

Pēc dienas pārtraukuma kortos šodien devās U12 grupas tenisisti. Meiteņu turnīrā 2.kārtā bija iekļuvušas trīs Latvijas sportistes, no kurām divām bija jāspēlē savā starpā. Darjas Semenistajas un Stefānijas Polisčukas duelī pārāka ar 6:3, 7:5 bija pirmā, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur tiksies ar Viktoriju Kanapatskaju no Baltkrievijas. Tikmēr Patrīcijai Špakai sacensības noslēdzās ar neveiksmi pret krievieti Jekaterinu Viniku – 0:6, 3:6.

Aī puišu U12 turnīrā Latvijai viens ceturtdaļfinālists. Tas ir Roberts Jaričevskis, kurš šodien pārliecinoši tika galā ar Krievijas pārstāvi Borisu Frolovu – 6:1, 6:0. Cīņā par pusfinālu viņam pretiniekos būs lietuvietis Ņikita Fjodorovs. Cits mūsu sportists Kārlis Ozoliņš 2.kārtas maču nepabeidza. Spēlē pret gauni Marku Lajalu Kārlis bija vadībā ar 6:4, 0:1, tomēr bija spiests izstāties veselības likstu dēļ.

U14 meiteņu sacensībās visas Latvijas sportistes zaudēja jau 1.kārtā, bet puišu turnīrā ceturtdaļfinālā iekļuvis Daņils Batmanovs. Ar 2.numuru izliktais sportists šodien sīvā spēlē uzveica ukraini Pāvelu Šumeiko – 6:4, 3:6, 4:3 (ukrainis spēli nepabeidza). Daņila pretinieks nākamajā mačā būs Robins Eriks Praks no Igaunijas. Tikmēr Mārtiņam Rocēnam šodien neveiksme pret Georgiju Kravčenko (Ukraina) – 5:7, 1:6.

U16 vecuma grupas vienspēļu sacensībās no latviešiem 2.kārtā bija iekļuvuši Aļina Ņikušina un Roberts Grīnvalds. Aļinai ceturtdaļfinālu sasniegt neizdevās – zaudējums lietuvietei Gerdai Zikutei ar 0:6, 5:7. Tikmēr Roberts bija viens no tiem, kuram trešdien neizdevās pabeigt maču. Spēle pret lietuvieti Gvidu Motuzu tika pārtraukta tumsas dēļ. Tobrīd lietuvietis bija paspējis uzvarēt pirmo setu ar 6:2.

U18 vecuma grupas vienspēļu mačus šodien aizvadīja gan divas Latvijas meitenes, gan puiši. Sekmes šoreiz mainīgas. Puišu turnīrā pie uzvarām un vietas ceturtdaļfinālā tika gan Mikus Losbergs, gan Arkādijs Slobodkins. Losbergs ar 6:1, 7:6(4) apspēlēja igauni Hendriku Inno, bet Slobodkins tika galā ar citu Igaunijas tenisistu Kristjanu Tammu – 6:4, 6:2. Rīt Mikum pretī stāsies zviedrs Jespers Akerlunds, bet Arkādijam – Roberts Vžesinskis no Lietuvas. Tikmēr meitenēm neveiksmes. 13 gadus vecā Daniela Vismane ar 6:7(6), 3:6 piekāpās Īrijas sportistei Džulijai Birnei, bet Annijai Annai Veinšteinai izdevās uzvarēt vien geimu (1:6, 0:6) pret Šeliju Krolicki no Izraēlas.

Jāpiemin, ka U18 vecuma grupa ir vienīgā, kurā izdevies uzsākt arī dubultspēļu sacensības. Meiteņu sacensībās jau zināmas visi ceturtdaļfinālu dueti – vienīgā no mūsu sportistēm palikusi Viktorija Demčenkova, kuras pāriniece ir Jekaterina Alaja no Krievijas. Puišu turnīrā no 1.kārtas brīvi ir Arkādijs Slobodkins un Mikus Losbergs (izlikti ar 1.numuru), bet Andrim Gudinam un Ņikitam Ribakovam vēl priekšā 1.kārtas cīņa.

Ceturtdien abās turnīra norises vietās (gan Mežaparkā, gan Viesturdārzā) turpināsies notikumiem bagātas dienas. Vienspēļu turnīros jau jānosaka pusfinālisti, tāpat raitiem soļiem (uzvaretājiem vairāki mači dienā) jāizspēlē dubultspēļu mači. Pirmo spēļu sākums tāpat kā iepriekšējās dienas 9:00 – precīzāku spēļu sarakstu meklējiet turnīra oficiālajā interneta mājaslapā – http://www.riga-open.lv. Tur atradīsiet arī sīkāku informāciju par turnīru, tā rezultātiem, kā arī fotogalerijas no visām spēļu dienām.

Atgādinām, ka ieeja uz visiem mačiem skatītājiem ir bez maksas. Atbalstīsim gan jaunos Latvijas tenisistus, gan citu valstu censoņus! “Rīga Open 2014“ turnīru atbalsta Itera Latvija, SEB banka, Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments.

“Rīga Open 2014” vienspēļu turnīru ceturtdaļfinālu spēles

U12 meitenes
Eva Garkuša (Krievija) – Santa Štrombaha (Vācija)
Darja Semenistaja (Latvija) – Viktorija Kanapatskaja (Baltkrievija)
Jekaterina Vinika (Krievija) – Marija Poliščuka (Krievija)
Darja Snigura (Ukraina) –  Aļina Čarajeva (Krievija)

U12 puiši
Oskars Eriks Hakonens (Igaunija) – Davids Tačala (Polija)
Roberts Jaričevskis (Latvija) – Ņikita Fjodorovs (Lietuva)
Daņila Morozs (Baltkrievija) – Iļja Snitari (Moldova)
Marks Lajals (Igaunija) –  Mihails Kņazevs (Baltkrievija)

U14 meitenes
Vitalija Stamata (Moldova) – Marija Lota Kaula (Igaunija)
Katarina Pauļenka (Baltkrievija) – Aleksandra Jefremova (Baltkrievija)
Paula Joukanena (Somija) – Kristina Sorokoleta (Krievija) vai Ilana Tetruašvili (Izraēla)
Iveta Daujotaite (Lietuva) –  Sāra Orava (Igaunija) vai Jekaterina Griba (Baltkrievija)

U14 puiši
Tomašs Dudeks (Polija) – Artjoms Bardzins (Baltkrievija)
Daņils Batmanovs (Latvija) – Robins Eriks Prats (Igaunija)
Karols Paluhs (Polija) – Anejs Laska (Baltkrievija)
Daņils Glinka (Igaunija) –  Georgijs Kravčenko (Ukraina)

U16 meitenes
Temisa Halio (Kipra) – Poļina Musijčenko (Krievija)
Ieva Ceilutkaite (Lietuva) – Jelizaveta Petuškova (Krievija)
Gerda Zikute (Lietuva) – Jekaterina Ivaško (Moldova)
Marija Stilianu (Kipra) –  Šalimara Talbi (Baltkrievija) vai Zuzanna Vilka (Polija)

U16 puiši
Žoao Farija Karvalju (Portugāle) – Patriks Kristofers Stenforss (Somija)
Oskars Nieminens (Somija) – Masims Tibars (Baltkrievija)
Markuss Ankers Artuns Sulens (Norvēģija) – Artjoms Čerkasovs (Baltkrievija) vai Anatolijs Raiņins (Ukraina)
Martins Valdo Randpere (Igaunija) vai Menelaoss Efstatio (Kipra) –  Roberts Grīnvalds (Latvija) vai Gvidas Motuzas (Lietuva)
U18 meitenes
Varvara Kuksina (Krievija) – Diana Dehtereviča (Baltkrievija)
Šellija Krolicki (Izraēla) – Lila Humaloja (Somija)
Hanna Krivatulava (Baltkrievija) – Džulija Birne (Īrija)
Poļina Novoselova (Krievija) –  Angelika Šapovalova (Krievija)

U18 puiši
Felipe Kunja Silva (Portugāle) – Pjotrs Matuževskis (Polija)
Mikus Losbergs (Latvija) – Roberts Vžesinskis (Lietuva)
Arkādijs Slobodkins (Latvija) – Jespers Akerlunds (Zviedrija)
Matiass Sīmars(Igaunija) –  Ļevs Kazakovs (Krievija)
Papildu informācija:

Zane Sausverde

Mob.tel.: 29451155

E-pasts: zane.sausverde@riga-open.lv

www.riga-open.lv