09_39_54KA2_6320

Vējainā un lietainā “Rīga Open 2014” otrā diena aizvadīta; izspēlēti gandrīz visi 1.kārtas vienspēļu mači

 

Starptautiskajā jauniešu tenisa turnīrā “Rīga Open2014” aizvadīta otrā spēļu diena. Spītējot stipram vējaSlom, salīdzinoši aukstam laikam un arī lietum,  tika izspēlēts gana daudz maču gan Mežaparka, gan Viesturdārza kortos.

U12 meiteņu turnīrā 1.kārtas spēles tika izspēlētas jau vakar. Atgādinām, ka 1.kārtu pārvarēja trīs Latvijas pārstāves – Darja Semenistaja, Stefānija Polisčuka un Patrīcija Špaka. Viņām trešdien cīņa par ceturtdaļfinālu. Puišu U12 sacensībās tika pabeigtas atlikušās spēles – no latviešiem cīņu turpina Roberts Jaričevskis un Kārlis Ozoliņš. Lai arī šodien bija paredzēts aizvadīt arī U12 dubultspēļu mačus, tie tika pārcelti uz trešdienu.

U14 vecuma grupā meitenēm Latviju pārstāvēja sešas sportistes – Katrīna Lasmane, Laura Slišāne, Anna Jakovļeva, Sona Oļesova, Herta Uzkalne un Aleksandra Beļakova, tomēr nevienai neizdevās iekļūt 2.kārtā. Puišu U14 turnīrā mūsu valsts pārstāvjiem sekmes labākas – cīņu par titulu turpina Daņils Batmanovs un Mārtiņš Rocēns, kuriem šodien uzvaras divos setos. Tikmēr Teodoram Pukšem, Rūdolfam Ulmanim un Renāram Grodskim vienspēļu turnīrs noslēdzies.

U16 vecuma grupā meitenēm no 32 dalībniecēm 10 bija no Latvijas, tomēr tikai Aļina Ņikušina pārvarēja 1.kārtu. Sandra Rocēna, Anna Marija Bukina, Darja Šumskaja, Alise Čerņecka, Katrīna Jansone, , Marta Pagraba, Gundega Pastore piedzīvoja neveiksmes divos setos, bet Elīzai Bukai un Rebekai Margaretai Mertenai zaudējumi trīs setu cīņās.

U16 puišu grupā visu 1.kārtu izspēlēt neizdevās – mači turpinājās līdz pat 21:10, kad lietus dēļ spēles tika nolemts pārtraukt. No Latvijas sportistiem 2.kārtu sasniedza Roberts Grīnvalds, bet cerības uz to saglabā Toms Rolis, kura mačs pārtraukts. Zaudējumu 1.kārtā cieta Artūrs Kuļibaba un Kristaps Stenders.

U18 vecuma grupas sportisti savas cīņas aizvada Viesturdārzā, taču arī tur visas 1.kārtas cīņas vēl nav izdevies pabeigt. Meiteņu sacensībās jau vakar pie panākuma tika Daniela Vismane, bet šodien viņai 2.kārtā pievienojās Annija Anna Veinšteina. Ne tik labi veicās Viktorijai Demčenkovai, Denīzai Marcinkevičai un Marinai Usarovai, kurām vienspēļu turnīrs noslēdzies. Tikmēr puišu turnīrā Latvijai četri dalībnieki – Arkādijs Slobodkins, Mikus Losbergs, Andris Gudins un Gustavs Lukstiņš. Pie uzvarām šodien tika Slobodkins un Losbergs, kuri arī bija starp turnīra izliktajiem sportistiem (attiecīgi 5. un 4.numurs). Abi mūsu tenisisti savā starpā var tikties tikai finālā.

Trešdiena abās turnīra norises vietās solās būt vēl spraigāka nekā iepriekšējā. Mežaparkā jāizspēlē atlikušie vienspēļu 1.kārtas mači, pēc tam visu trīs grupu 2.kārtas spēles, kā arī dubultspēļu 1.kārta un gandarījuma turnīrs pirmie mači U12 grupā. Kopā – 101 spēle, kas būtu jauns turnīra rekords izspēlēto maču ziņā vienas dienas laikā. Viesturdārzā maču mazāk – 32, taču tur arī mazāk kortu. Katrā kortā paredzēts izspēlēt astoņus mačus.

Pirmo spēļu sākums tāpat kā iepriekšējās dienas 9:00 – precīzāku spēļu sarakstu meklējiet turnīra oficiālajā interneta mājaslapā – http://www.riga-open.lv. Tur atradīsiet arī sīkāku informāciju par turnīru, tā rezultātiem, kā arī fotogalerijas no visām spēļu dienām.

Ieeja uz visiem mačiem skatītājiem ir bez maksas. Atbalstīsim gan jaunos Latvijas tenisistus, gan citu valstu censoņus! “Rīga Open 2014“ turnīru atbalsta Itera Latvija, SEB banka, Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments.

Papildu informācija:

Zane Sausverde

Mob.tel.: 29451155

E-pasts: zane.sausverde@riga-open.lv

www.riga-open.lv