ka1_3637

Nedēļas nogalē startēs vērienīgākais starptautiskais jauniešu tenisa turnīrs Latvijā – Rīga Open 2014

ka1_3637

Ar kvalifikācijas cīņām jau šajā nedēļas nogalē Rīgā startēs nozīmīgākais un vērienīgākais jauniešu tenisa turnīrs „Rīga Open”. Arī šogad tiks noskaidroti čempioni četrās vecuma grupās (U-12, U-14, U-16 un U18), uz turnīru ieradīsies dalībnieki no 28 pasaules valstīm. Turnīra atklāšanas ceremonija notiks svētdien, 15.jūnijā plkst. 19:30 Rīgas Satiksmes tenisa kortos (Ezermalas iela 32).

„Rīga Open” tenisa turnīrs pirmo reizi norisinājās 1988.gadā. Gadu laikā papildinājies vecumu grupu skaits un šogad (tāpat kā pēdējos gadus)  par godalgām jaunie tenisisti cīnīsies četrās vecuma grupās (U-12, U-14, U-16 un U-18). Precīzs dalībnieku kopskaits pagaidām vēl nav zināms (vēl notiek pieteikšanās kvalifikācijas cīņām), taču tas varētu sasniegt četrus simtus. Pagaidām savus pieteikumus iesnieguši dalībnieki no 28 pasaules valstīm.

Turnīra mači tiks izspēlēti Mežaparkā (Rīgas Satiksmes kortos) un Viesturdārzā no 14. līdz 21.jūnijam. Pirmās divas sacensību dienas tiks veltītas kvalifikācijas turnīriem, noskaidrojot visus pamatturnīra dalībniekus. Kopumā tiks izcīnīti 16 dažādi tituli – visās vecuma grupās meitenēm un zēniem, kā vienspēlēs, tā dubultspēlēs.

Ieeja uz visiem mačiem skatītājiem ir bez maksas. Atbalstīsim gan jaunos Latvijas tenisistus, gan citu valstu censoņus! Svētdien, 15.jūnijā 19:30 paredzēta turnīra oficiālā atklāšanas ceremonija, kurā piedalīsies gan “Riga Open” turnīra direktors Osvalds Sausverds, gan Latvijas Tenisa Savienības jaunais ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

“Riga Open 2014“ turnīru atbalsta Itera Latvija, SEB banka, Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments.  Sīkāku informāciju par turnīru, tā rezultātiem, kā arī fotogalerijas no visām spēļu dienām turnīra laikā atradīsiet sacensību oficiālajā mājaslapā – http://www.riga-open.lv.

Papildu informācija:

Zane Sausverde

Mob.tel.: 29451155

E-pasts: zane.sausverde@riga-open.lv

www.riga-open.lv