gulbis_1398429304862

Ernests Gulbis sasniedz prestižā Barselonas turnīra pusfinālu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis piektdien sasniedza Barselonas “ATP World Tour 500” sērijas turnīra pusfinālu.
Ernests Gulbis, uzvarot pusfināla mačā, pirmo reizi karjerā varētu sasniegt "ATP 500" raudzes turnīru finālu.Ernests Gulbis, uzvarot pusfināla mačā, pirmo reizi karjerā varētu sasniegt “ATP 500” raudzes turnīru finālu.

Gulbis turnīra ceturtdaļfinālā ar 6-1, 6-4 uzvarēja krievu Teimurazu Gabašvili, kurš šobrīd ir 55.labākais tenisists pasaulē.

Maču Gulbis iesāka ļoti pārliecinoši, otrajā geimā laužot Gabašvili servi, bet ceturtajā geimā to izdarot vēlreiz un īsā laikā panākot jau 4-0 sev par labu. Latvijas labākais tenisists turpināja spēlēt ļoti sekmīgi, pie savas serves panākot 5-0, bet sestajā geimā spēja atspēlēties no 30:40 un vienlaicīgi panākt breikbumbu un setbumbu, taču to viņam neizdevās izmantot, un Krievijas tenisists guva pirmo punktu šajā duelī.

Tomēr jau nākamajā geimā Gulbis pie savas serves neļāva pretiniekam uzvarēt nevienā izspēlē, triumfējot setā ar 6-1.

Otrais sets starp abiem tenisistiem jau aizritēja līdzvērtīgā cīņā, turklāt jau pirmajā geimā nevienam no tenisistiem ilgu laiku neizdevās gūt punktu, turklāt latvietis neizmantoja trīs breikbumbas. To, ko viņš neizdarīja pirmajā, Gulbis paveica piektajā geimā, izmantojot vienīgo breikbumbu un pēc tam gūstot arī divu punktu pārsvaru (4-2). Cīņas turpinājumā abi tenisisti uzvarēja pie savas serves, bet desmitajā geimā Gabašvili pamanījās tikt pie trim breikbumbām, taču latvietis tās atspēlēja, panākot geimā 40:40. Tomēr pēc tam Krievijas tenisistam bija vēl divas iespējas lauzt Gulbja servi, taču arī tās viņš nekādi neprata izmantot, un pēc tam Latvijas labākais tenisists izmantoja savu servi un noslēdza cīņu sev par labu.

Gulbis, kurš šobrīd pasaules rangā ieņem 23.vietu, Barselonas turnīrā izlikts ar devīto numuru, kas deva brīvu pirmo kārtu. Otrajā kārtā otrdien latvietis ar rezultātu 7-5, 7-6 (7:1) uzvarēja Spānijas tenisistu Danielu Himeno-Traveru, kurš šobrīd ATP rangā ieņem 104.vietu, bet šajā turnīrā tenisists piedalījās, pateicoties organizatoru izsniegtajam speciālajam ielūgumam jeb “wild card”. Šis panākums Gulbim ļāva pārtraukt divu zaudējumu sēriju, bet trešās kārtas mačā viņš ceturtdien ar 7-5, 6-1 uzvarēja spāni Alvertu Montanjesu, kurš šobrīd ir 59.labākais tenisists pasaulē.

Par pusfināla sasniegšanu šobrīd 25 gadus vecais Gulbis nopelnījis 180 ATP ranga punktus, kas jaunnedēļ viņam ļaus atgriezties ATP ranga pirmajā divdesmitniekā.

Tikmēr 28 gadus vecais Gabašvili pirmajā kārtā ar 6-3, 6-4 uzvarēja poli Mihalu Pšišesniju, bet otrajā kārtā spēja sagādāt pārsteigumu un ar 6-4, 6-2 uzvarēt ar otro numuru izlikto spāni Davidu Ferreru. Pēc tam Krievijas tenisists ar 6-4, 6-2 uzvarēja arī “wild card” saņēmušo spāni Inigo Serventesu.

Gulbis ar Gabašvili ATP pamatturnīros iepriekš bija ticies divas reizes 2008. un 2010.gadā, uzvaras dalot uz pusēm. Savukārt trīs kvalifikācijas sacensībās un zemākas raudzes turnīros 2004. un 2007.gadā allaž uzvarējis krievs.

Sacensību pusfinālā Gulbis tiksies ar japāni Kei Nišikori, kurš izlikts ar ceturto numuru, bet pasaules rangā ieņem 17.vietu. Ceturtdaļfināla mačā Nišikori ar 6-1, 6-3 pārliecinoši uzvarēja horvātu Marinu Čiliču, kuram piešķirts 12.numurs.

Gulbis ar Nišikori līdz šim savā starpā ticies vien vienu reizi, kad 2008.gadā japānis bija pārāks “Challenger” sērijas turnīra mačā.

Šosezon latvietis uzvarējis 18 no 25 ATP sērijas mačiem. Gulbis ieņem 15.vietu ATP čempionu rangā, kurā tiek ņemti vērā tikai šī gada rezultāti.

Gulbis Barselonas turnīrā startē piekto reizi karjerā. Sekmīgākais viņam bijis 2010.gads, kad tika aizkļūts līdz ceturtdaļfinālam, bet pērn latvietis sākotnēji pārvarēja kvalifikāciju un pēc tam pārvarēja arī divas pamatturnīra kārtas, tāpēc šoreiz viņam bija jāaizstāv 55 pasaules ranga punkti.

LETA/Foto: EPA/LETA

Pārpublicēts no www.kasjauns.lv