AFP_Gulbis_1397403308296

Gulbis piedzīvo zaudējumu Montekarlo “Masters 1000” sērijas turnīra pirmajā kārtā

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien Montekarlo “Masters 1000” sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 2-6, 4-6 piekāpās Aleksandram Dolgopolovam no Ukrainas.

Gulbis piedzīvo zaudējumu Montekarlo "Masters 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā 

 

Maču centrālajā kortā pārliecinošāk iesāka latvietis, kurš savā servē uzvarēja visās izspēlēs (1-0). Arī otro geimu Gulbis iesāka rezultatīvi, tomēr Dolgopolovu atspēlējās un panāca rezultātu uz tablo neizšķirtu (1-1). Savukārt trešajā geimā latvietis bija tuvu, lai atkal izvirzītos vadībā, tomēr sīvā cīņā breikbumbu izmantoja Ukrainas tenisists, pirmo reizi šajā duelī laužot pretinieka servi.

Sekojošajā geimā Dolgopolovs bija pārāks, kā arī pēc tam otro reizi spēlē salauza latvieša servi, kas deva drošu vadību pirmajā setā ar 4-1. Otro punktu setā latvietis guva vien septītajā geimā, samazinot deficītu līdz 2-5, kad sīvā cīņā vēl neļāva pretiniekam triumfēt pirmajā setā. Taču, kas neizdevās ukrainim septītajā geimā, tas izdevās astotajā, pie savas serves panākot 6-2.

Otrā seta pirmie divi geimi aizritēja līdzvērtīgi un ilgi, tomēr tenisisti punktus dalīja uz pusēm (1-1). Seta sestajā geimā Gulbis salauza Ukrainas atlēta servi, kas ļāva izvirzīties jau divu punktu vadībā (4-2). Bet sekojošajā geimā Dolgopolovs tika galā ar Gulbja servēm un samazināja rezultātu līdz minimālam (3-4). Tomēr divus setus vēlāk vadības grožus jau pārņēma Dolgopolovs, bet desmitajā geimā ukrainis pielika punktu otrajam setam un cīņai kopumā.

Par piedalīšanos turnīrā Gulbis saņēma desmit ATP vienspēļu ranga punktus.

Šobrīd ATP rangā Gulbis ieņem 23.vietu, bet Dolgopolovs atrodas pozīciju augstāk, 22.vietā, un turnīrā izlikts ar 17.numuru.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā bija tikušies vienu reizi, kad 2011.gadā tieši Montekarlo turnīra pirmajā kārtā latvietis izcīnīja uzvaru ar 6-1, 6-4.

Līdz šim pēdējo maču Gulbis aizvadīja 21.martā, kad neizmantoja mačbumbu Maiami “Masters 1000” sērijas turnīra otrās kārtas cīņā ar francūzi Žiljēnu Beneto.

Kopā šosezon latvietis uzvarējis 15 no 22 ATP sērijas mača. Gulbis ieņem 14.vietu ATP čempionu rangā, kurā tiek ņemti vērā tikai šī gada rezultāti.

Tikmēr Dolgopolovs pēc mierīga gada sākuma ļoti veiksmīgi aizvadījis pēdējos četrus turnīrus. Sākotnēji viņš triumfēja Riodežaneiro sacensībās, nedēļu vēlāk tika līdz pusfinālam Akapulko turnīrā, pēc tam to paveica arī prestižajās Indianvelsas “Masters 1000” sacensībās, bet Maiami zaudēja vien ceturtdaļfinālā.

Līdz ar to ATP čempionu rangā Dolgopolovs šobrīd ieņem ļoti augsto sesto vietu.

Otrajā kārtā ukrainis tiksies ar spāni Giljermo-Garsiju Lopesu, kurš svētdien vēl piedalīsies Kasablankas “ATP World Tour 250” sērijas turnīra finālā, vai speciālo ielūgumu jeb “wild card” saņēmušo mājinieku Benžamēnu Balerē.

Pērn šī turnīra otrajā kārtā Gulbis ar 0-6, 6-3, 3-6 piekāpās argentīnietim Huanam Monako. Tāpat viņš tieši otrajā kārtā zaudējis arī 2010. un 2011.gadā.

Tiesa, Gulbis savas gaitas šajā turnīrā vēl nav noslēdzis, jo duetā ar Kanādas tenisistu Milošu Raoniču viņš vēl piedalīsies dubultspēlēs, kur pirmajā kārtā viņu pretinieki būs Kolumbijas pārstāvji Huans Sevastjans Kavals un Roberts Fara.

LETA/Foto: AFP, LETA