EPA_12045609_1394430561238

Gulbis bez problēmām sasniedz Indianvelsas “Masters” turnīra trešo kārtu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Indianvelsas “Masters 1000” sērijas turnīra vienspēļu otrās kārtas mačā svētdien bez lielām problēmām ar rezultātu 6-3, 6-3 pieveica Žuau Sousu no Portugāles.

Par otrās kārtas pārvarēšanu latvietis nopelnījis 45 ATP ranga punktus.Par otrās kārtas pārvarēšanu latvietis nopelnījis 45 ATP ranga punktus.

Pirmajā setā Gulbis veica piecas netveramās serves, tikai reizi zaudēja izspēlē pie savas serves un reizi lauza pretinieku servi, ar ko bija pietiekami uzvarai.

Kaut otrajā setā Sousa izrādīja nedaudz sīvāku pretestību, piektajā geimā latvietis vēlreiz lauza portugāļa servi un ar stabilām servēm noveda maču līdz loģiskam iznākumam, turklāt cīņas izskaņā trešo reizi mačā nobreikoja pretinieku. Cīņa ilga vien nedaudz vairāk par vienu stundu.

Par otrās kārtas pārvarēšanu latvietis nopelnījis 45 ATP ranga punktus.

Sacensībās Gulbis izlikts ar 20.numuru, bet 32 izliktajiem tenisistiem pirmā kārta bija brīva. Šobrīd ATP pasaules rangā latvietis ieņem 22.vietu.

Savukārt ATP ranga 45.vietā esošais Sousa pirmajā kārtā ar 6-4, 6-1 uzvarēja kazahu Aleksandru Ņedovjesovu, kurš pašlaik ir pasaules 79.rakete.

Pēc ļoti sekmīgas pērnā gada izskaņas, šogad Sousa sasniedzis savu karjeras rekordu ATP rangā, kad februārī pakāpās līdz 44.vietai, tomēr šosezon ATP sacensībās divos mačos viņš spējis uzvarēt tikai vienā turnīrā.

Gulbis un Sousa līdz šim savā starpā nebija tikušies.

Trešajā kārtā Gulbim jau trešo reizi mēneša laikā varētu nākties tikties ar bulgāru Grigoru Dimitrovu, kurš sacensībās izlikts ar 15.numuru. Dimitrovs otrajā kārtā vēlāk svētdien sacentīsies ar Robinu Hāsi no Nīderlandes.

Gulbis Indianvelsas sacensības uzsāka jau sestdien, kad dubultspēlēs duetā ar Kanādas tenisa zvaigzni Milošu Raoniču pirmajā kārtā ar 7-6 (7:3), 6-1 pieveica serbu duetu Novāku Džokoviču un Filipu Krajinoviču.

Otrajā kārtā Gulbi un Raoniču naktī uz otrdienu pēc Latvijas laika gaida spēkošanās ar slavenajiem šveiciešiem Rodžeru Federeru un Staņislasu Vavrinku.

Gulbis otro gadu pēc kārtas ļoti sekmīgi aizvadījis februāri un pagājušajā nedēļā pirmoreiz karjerā bija iekļuvis pasaules ranga labāko divdesmitniekā. Pērn latvieša sekmīgo spēļu sērija turpinājās arī Indianvelsā, kad viņš, pārvarot kvalifikāciju, aizkļuva līdz pat pamatturnīra ceturtajai kārtai, kurā piekāpās slavenajam spānim Rafaelam Nadalam. Līdz ar to šogad Gulbim jāaizstāv 106 pasaules ranga punkti.

No šajā sezonā pieciem aizvadītajiem turnīriem Gulbis vienā uzvarējis, bet vēl trijos piekāpies nākamajiem čempioniem.

LETA, Foto: EPA/LETA