w_image_1394353685931_35698

Gulbis ar Raoniču uzvar Indianvelsas “Masters” tenisa turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

Latvijas tenisists Ernests Gulbis sestdien pārī ar kanādieti Milošu Raoniču guva uzvaru ASV notiekošā Indianvelsas “Masters” tenisa turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā, pārspējot serbus Novaku Džokoviču un Filipu Krajinoviču, informē organizatori.

Gulbis pirms gada Indianvelsā cīņu sāka kvalifikācijā un aizkļuva līdz astotdaļfinālam, kur trijos setos zaudēja Nadalam un nopelnīja 106 reitinga punktus.Gulbis pirms gada Indianvelsā cīņu sāka kvalifikācijā un aizkļuva līdz astotdaļfinālam, kur trijos setos zaudēja Nadalam un nopelnīja 106 reitinga punktus. 

Gulbis/Raoničs guva uzvaru divos setos ar 7-6 (7-3), 6-1. Otrajā kārtā Latvijas un kanādas tenisistu duets tiksies ar šveiciešiem Rodžeru Federeru un Stanislasu Vavrinku. 

Svētdien Gulbim būs jāaizvada arī pirmo spēli vienspēļu turnīrā, kurā viņš sāk startēt no otrās kārtas. Pasaules ranga 22. vietā esošais Latvijas tenisists tiksies ar portugāli Žoau Souzu, kurš pasaules rangā ieņem 45. vietu. Abi tenisisti iepriekš nav tikušies. Cīņa notiks naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika.

Sezonas pirmais “Masters” sērijas turnīrs, kur uzvarētājs saņems 1000 reitinga punktu, ilgs līdz 16.martam. Turnīra balvu fonds ir 4,7 miljonu dolāru liels. Čempiona titulu centīsies aizstāvēt pasaules ranga līderis spānis Rafaels Nadals, kurš sestdien otrās kārtas spēlē ar grūtībām uzvarēja čehu tenisistu Radeku Štepaneku – 2-6, 6-4, 7-5.

Gulbis pirms gada Indianvelsā cīņu sāka kvalifikācijā un aizkļuva līdz astotdaļfinālam, kur trijos setos zaudēja Nadalam un nopelnīja 106 reitinga punktus.

BNS/Foto: AFP, LETA